#LulzSec #Anonymous – Jom Kenali Jake Davis

Seorang remaja British yang dikenakan dengan kesalahan hacking dan yang dipercayai menjadi salah seorang ahli Anonymous dan LulzSec telah dibebaskan dengan ikat jamin di mahkamah London pada hari Isnin lalu dengan syarat dia tidak menggunakan Internet.

Jake Davis, 18, yang juga dengan nama samaran “Topiary,” didakwa atas kesalahan serangan komputer/web terhadap Sony, dan pihak berkuasa kesihatan UK dan UK Rupert Murdoch.

Penangkapan “Topiary” di Shetland, Scotland mungkin yang paling penting setakat ini dalam usaha global untuk mengakhiri aktiviti jenayah siber yang sejak akhir ini semakin berleluasa.

Sumber : Reuters & Beta.My

Discuss - 41 Comments

  1. afiq aiman says:

    muda lg. jeles aku. umur lebih kurag geng gaysec (belasan tahun)

    gambar last tu posing ala2 justin bieber
    afiq aiman recently posted..Hanya 2 Jam 30 Minit Diperlukan Untuk Tingkatkan Trafik Blog AndaMy Profile

  2. ingt justin bibir… ala2 jer…huhu :p
    aPiP@Terdesak!Network. recently posted..Belajar Menggenakan Tudung Yang Sesuai~Bersama Kak SendukMy Profile

  3. IzhamHasan says:

    Budak² skrg ni hebat²..aku pon kdg² kalah dgn adik aku bab² komputer nih .. hahahah

  4. zuan says:

    ala! let hacker do their job! stylo la :D
    zuan recently posted..> ATWR Comic : #5 Selamat BerpuasaMy Profile

  5. Omar says:

    eh, mamat topiary ni rupanya..aku ngat Justin Bieber..
    Hack PSN, giler kentang wo..
    Omar recently posted..Aplikasi Waktu Imsak dan Berbuka PuasaMy Profile

  6. ShafiqIzwan says:

    pergh. umur 18 baru. tabek ar. otak ape ar nie. jeles giler.

  7. FD says:

    jangan lupa, Sony kne hack disebabkan oleh kebodohan pihak mereka sendiri expose login http://ftp...

    mamat ni mcm pink guy je.. atau itu cuma perasaan aku… huhu
    FD recently posted..#Hosting – Aku Imbas Kembali 3 Tahun Dahulu, Bersama RawanazMy Profile

  8. Izwan says:

    boleh pakai ke hacker cam ni dikenakan syarat tak leh guna internet..ntah2 sun glasses dia tu ada cip pape…hehehe..
    Izwan recently posted..Permohonan Biasiswa JPA PIDN 2011My Profile

  9. budak2..internet mak pak bayar..
    duit makan..tajaan..
    tanggungan,takde
    pergh..heaven. :D
    phoenixstudio recently posted..Pecah bola mata kena mercun?My Profile

  10. kucau says:

    aikk. takkan takbleh cover track kot sampai kene tangkap.?

  11. Eichikatsu says:

    Jgn usop jd mcm ni sudah…sedih aku doh..hahaha :P
    Eichikatsu recently posted..Salam Ramadhan 1432HMy Profile

  12. izwannizam says:

    dah tak anonymous dah si jake :D
    izwannizam recently posted..Peluang Tambah Saham AkhiratMy Profile

  13. syahrilhafiz says:

    ha ah, kebanyakan hacker malaysia dalam lingkungan belasan tahun gak
    aku rasa, diorang dah didedahkan dengan pendedahan macam tu, so minat yang mendalam pupuk hacker muda ni terus kedepan
    memang aku salute dengan hacker, not cracker..cracker semua boleh jadi, ada tool tu ada shell ni, confirm boleh..:)
    syahrilhafiz recently posted..Lafaz Niat Puasa & Doa Buka PuasaMy Profile

  14. ayieblog says:

    Assalamualaikum, lagi info terbaik malu aku dengan mamat mat salleh nie, asal hacker or cracker dari dunia IRC :)…
    ayieblog recently posted..Ungkapan Yang Paling Dibenci Allah SWTMy Profile

  15. Fazreen says:

    kebanyakkan hackers muda2. lagipun di luar negara umur 16 thn 17 tahun pun orang dah ambil bekerja full time sebagai programmer. tapi kat malaysia asal ckp belasan tahun mesti yang lama2 pandang nak tak nak je..budaya di seluruh dunia memang berbeza. sebab tu orang kat sana cepat maju..
    Fazreen recently posted..Amazing Light Beams Photography in Black and WhiteMy Profile

  16. najashark says:

    ni kes tak pakai kondom la ni…
    najashark recently posted..Darkbuntu-HMSec DistroMy Profile

  17. hacker ni mcm jugak merempit kot… sentiasa ada pelapis… otai dia menyepi… datang budak baru… :D
    Fahmi Raazali recently posted..Kisah Zaman Dulu-DuluMy Profile

  18. Anarm says:

    kacak siot budak ni.. hahaha..
    Anarm recently posted..Kerja-kerja Penyelenggaraan Bekalan KuasaMy Profile

Add a Comment

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.

CommentLuv badge

myFirdaus on FB



review

ads