Kalendar akademik UiTM 2011-2012 (versi baru)

Assalamualaikum & Salam 1Malaysia.

Seperti yang korang semua sedia maklum mengenai pembubaran & pindaan kalendar akademik sesi IPTA 2011-2012 yang dirancang oleh KPT, UiTM telah mengeluarkan kalendar terkini bagi sesi akan datang. Bagi pelajar pra diploma, diploma, akan bermula pada 30 Mei 2011 manakala bagi sarjana, phd & ijazah sarjana muda, akan bermula pada 12 September. Sesi kali ini jelas mengasingkan sesi kuliah pelajar diploma & ijazah, jadi suasana kampus agak sedikit lengang manakala tugas staf akademik dan yang berkaitan dengan pelajar akan semakin bertambah dan terbeban.

KLIK UNTUK JADUAL AKADEMIK 2011-2012

Discuss - 6 Comments

 1. brenda ak ben says:

  saya pelajar diploma ambilan december 2010 mendapati calender akademik yang terpapar di student portal kurang jelas. adakah cuti bagi pelajar diploma bermula pada 9 mei hingga 3 julai atau 9 mei hingga 29 mei? diharap blog ini dapat menerangkan masalah ini agar para pelajar dapat membeli tiket dengan lebih awal untuk mengelakkan kadar tiket yang mahal.

 2. asmahani hamzah says:

  saya nak bertanya tentang knp cuti sem diploma bgtu singkat?saya ada mendengar tentang pelajar diploma akan bercuti dari bulan 9-12 dan x akan berjumpa dgn budak degree..betul ke perkara ini? dan lg satu boleh ke tolong beritahu jadual peperiksaan april2011 course AP120(sains geomtik) berakhir bila?

  • myFirdaus says:

   mengenai cuti semester diploma bagi sesi 2011/2, setakat ni ditetapkan dari 10/10/11 hingga 20/11/12… mengapa disingkatkan? itu sy xdapat nak jelaskan kerana ini telah ditetapkan oleh KPT (kementerian pengajian tinggi)…

   jadual peperiksaan akhir april 2011 masih di peringkat draf pertama dan belum dimaklumkan kepada pelajar, hanya pensyarah anda yang mengetahui dan jadual adalah mengikut course masing2… sekian.

Add a Comment

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.

CommentLuv badge

myFirdaus on FBreview

ads